Home / Dorpsbelangen / Aanpassingen Verlengde Voorstraat; oversteekplaats bij de Spar en de Zeecroft

Aanpassingen Verlengde Voorstraat; oversteekplaats bij de Spar en de Zeecroft

In verband met de transporten van strandhuisjes zou aanvankelijk de werkzaamheden op 16 oktober gestart worden. In overleg met de aannemer is nu afgestemd dat zij op 2 oktober starten, waarbij de Verlengde Voorstraat nog niet wordt gestremd, maar zij wel al een deel van de werkzaamheden kunnen uitvoeren. De werkzaamheden zullen in fasen worden uitgevoerd.

Deze fasering houdt in dat van 2 oktober tot en met 13 oktober werkzaamheden op het Boothuisplein en in de parkeerstrook langs de Verlengde Voorstraat plaatsvinden. Tijdens deze werkzaamheden worden er geen straten of wegen afgesloten en zijn er geen omleidingen.

Vanaf 16 oktober t/m 17 november vinden werkzaamheden plaats ook aan de rijbaan van de Verlengde Voorstraat, ten behoeve van de aanleg van de middengeleiders.

Hierbij blijft het verkeer in westelijke richting (richting centrum) mogelijk. Verkeer in oostelijke richting (richting Zeestraat, Wijk aan Zee uit) wordt omgeleid via Julianaweg.

In de laatste week wordt ook het asfalt op de gehele Verlengde Voorstraat overlaagd. Dan is enkele dagen de Verlengde Voorstraat geheel afgesloten en wordt alle verkeer omgeleid via Julianaweg.

Hier wordt alleen de deklaag gefreesd en een nieuwe asfaltlaag aangebracht. In geval van nood kunnen nood- en hulpdiensten hier wel gebruik van maken.

Meer informatie over het plan is te vinden op: https://www.beverwijk.nl/inwoners-ondernemers/verlengde-voorstraat-wijk-aan-zee-oversteken_42167/

Eind deze week, begin volgende week wordt een brief bij direct aanwonenden bezorgd en plaatst de gemeente nadere informatie op de website en eventueel op borden langs de Verlengde Voorstraat.

Top